banner.jpg

PipaBolt

Nagyker árak, közösség, tiszta forrás

Holger Danske Black and Bourbon 50 g

Holger Danske Black and Bourbon 50g

Holger Danske Black and Bourbon 50g.
Duplán erjesztett fekete Cavendish pirított USA Burley-vel. Egy kiegyensúlyozott íz, amit Bourbon Whiskey-ben oldottak fel, hangsúlyozza a keverék enyhe karakterét.

Listaár: 0Ft
itt csak: 0Ft
Wulfgar
Wulfgar képe
Is-is :D A dohányfüst az

Is-is :D A dohányfüst az ablakon át, az asszony az ajtón keresztül :D

Wulfgar
Wulfgar képe
Ajándékba kaptam ezt a

Ajándékba kaptam ezt a dohányt Black and B új nevén, magamtól nem fanyalodtam volna rá mivel nem szeretem a whysket (most csökkent a repütációm :) , de remek ajándéknak bizonyult.
Kellemes, krémes, kicsit pirított, füstös íze van, whysket nem véltem felfedezni benne, csak némi alkoholos jelleget, pont annyi szesz van benne amennyi egy egy konyakmeggybe vagy rumba kockába, nem tolakodó, pont amennyi harmonizál a csokoládéval.Téraromája is kellemes a feleségem szerint, bár hamar elillan.
A tömet első harmada mennyei, második harmada tűrhető, és az alsó harmada szószos újragyújtogatós, de mindegyik Holgernél ezt tapasztaltam.
Óriási "gallyak" vannak benne, lombfűrész ajánlott, nem első osztályú fermentált dohányból készül az tuti :)
Nekem alapból kicsit száraz volt, nem igényelt szellőztetést.Pont előtte szintén egy whyskes ajándék Borkumot szívtam, attól sokkal jobb volt,hétköznapi dohánynak ajánlom, 10/7

Jack Sparrow
Jack Sparrow képe
Elillan

Mi illan el hamar? Az aroma, vagy a feleséged? :D :D

Wulfgar
Wulfgar képe
Is-is :D A dohányfüst az

Is-is :D A dohányfüst az ablakon át, az asszony az ajtón keresztül :D

gibzo
gibzo képe
Nincs ezzel semmi baj

Nálam sem ez a legjobb dohány, de ha összefutok vele legközelebb is, bátran meg fogom venni. Kb. 2 napig szellőztettem mire sikerült eltalálni azt, amikor már rendesen elégett és az ízek is szép karakteressé váltak. Egy próbát biztosan megér :)

Damien
Damien képe
"Oh, te csodás Dánia!"

A HD Black and Bourbon egy igazán kitűnő pipadohány!
Minden szempontból egyetértek Fisherman-nel, én is ugyanezen a véleményen vagyok. Szerintem illatra érezhető a bourbon, nekem egyből megcsapta az orromat a kibontásnál, még csak közel sem kellett hozzá hajolnom. Az ízén is érezhető, bár kevésbé, mint az illatán; igaz, én semmilyen italt nem fogyasztottam hozzá elsőre, mert szerettem volna először "natúrban" kipróbálni.
Száz szónak is egy a vége: nálam nagyon bevált, bátran ajánlom mindenki figyelmébe!
Kellemes pöfékelgetést nektek, kedves pipások!

BLS1978
Pár gondolat...

Üdvözlök mindenkit!

Egy kicsit népszerűsíteni szeretném a terméket.:)
Alapvetően nagyon is Bourbon kedvelő vagyok Whisky terén tehát nem is volt kérdés,hogy magamévá teszek egy 50g-os kis csomagot!:)
Kibontás után szagolgatva gyakorlatilag semmi Bourbon-t nem éreztem.(Lehet,hogy velem van a baj)
De ennek ellenére szerintem kimondottan jó illata van!
A helyzet az,hogy az egész csomag elszívása után se nagyon éreztem a whiskyt rajta.
Mint ahogy az előttem szólók is így én is Egy falat Jim Beam-el próbáltam fokozni a dolgot.Nálam siker!:)
Valójában most ott tartok,hogy pótoltam is egy 100g-os kiszereléssel és valószínűleg egy külön pipát is vételezni fogok hozzá!
Mindazok ellenére,hogy Bourbon-t nem érzem rajta,szerintem egy nagyon finom és jól eltalált dohányt ismerhettem meg.
Én mindenképp kedvencnek jelölöm!:)

fisherman76
fisherman76 képe
Ez igen!

"Na ez már tényleg whisky"!-dőltem hátra elégedetten,amikor megkóstoltam ezt a fekete ínyencséget.Mert fekete,mint a szén,és illatos,de töményen ám!Nem kell megijedni a zacskó kibontásakor,mert az igen intenzíven beköszönő whiskyillat valódi ízt is takar.Bár gyújtás után első szippantásra csak valami igen édes cukrosságot fogunk tapasztalni,a füst kifújása után viszont azonnal tisztán érzékelhető a bourbon íze,amiről ez a remek finomság a fantázianevét kapta.A dohány állaga,méretre vágása szerintem pont jó,bár jómagam javasolnék pár óra szellőztetést a jobb égés érdekében.Az újragyújtásokat elég jól viseli,bár meglepve tapasztaltam,hogy kissé szószos,szortyogós lesz a tömet,kb.a közepe táján.Ezt először a túl gyors tempómnak tulajdonítottam,azonban más pipás oldalakon is megemlítik ezt a problémát,tehát nem én voltam nagyon pancser(remélem).Ez azonban ne vegye el kedvünket a Black&Bourbon kipróbálásától,mert ez egy igen remek áru kedvező áron.Estére,éjjeli programokhoz ideális,én magam késő őszi,téli időszakban érzek kedvet hozzá leginkább. Fekete,ill.sötétbordó színű,kissé vaskos,termetes pipát válasszunk mellé!Nagyon ajánlott termék!!!

thor81
thor81 képe
hmmm

gondolkodom, hogy nem hallgatok többé fisherman kollégára, mert ez a leírás miatt próbáltam ki ezt a csodát. :) kibontva tényleg jó illata van, de nagyon kerestem az a bourbon ízt benne, és kb úgy jártam vele, mint Attila sírjával... nem találtam :'((( viszont tényleg elég szószos, olyan csudaszép lett tőle a filter, mint egy MB OC 3 tömet után :( most próbálom szárítgatás után, hogy hátha előjön a bourbon...

Vackor
Vackor képe
HD Black&Bourbon

Ne ítélj egyetlen tömet alapján! Fisherman megállapításai általában jók, de az ízlésetek különbözik. Nem rossz dohány ez még akkor sem, ha nekem sem a kedvencem!
Javaslom, ha nem találod benne a bourbon ízt, hajíts le mellé egy Jim Beamet! Ez nekem is bevált. Talán ezért is ez a neve?! ;-)
Ha egy kicsit különlegesebbé tennéd, tegyél 4 cent Jim Beam-hez bő fél deci Ginger Ale-t! Meglepően kellemes! Persze figyelni kell, mert bár nagyon itatja magát, de azért egy dupla whisky van benne!

fisherman76
fisherman76 képe
Esetleg

Jómagam ugyan Jack Daniels füstös-édes ízvilágát érzem közelebb e dohány karakteréhez,de hát "ízlések és pofonok"...(Mellesleg a Jim Beamet jobban kedvelem).Egyébként nem kell rögtön,egyetlen vélemény hatására beleugrani egy vásárlásba(ilyet ugye nem is javasoltam),hanem több fórumon tájékozódni,esetleg megkóstolni "élesben",majd azután dönteni.Bár egyetlen alkalom ritkán elég a helyes döntéshez.Akárcsak a nőknél...

thor81
thor81 képe
megkövetlek

Visszavonom az előző állításomat. :) Tényleg több pippantás kell belőle, már az imádom kategóriába lépett elő, amíg le nem taszítják:)))

fisherman76
fisherman76 képe
Semmi gond

Örülök,hogy rátaláltál az értékeire,de a trónfosztás bármikor bekövetkezhet,úgyhogy csak óvatosan!Minél többféle dohányt kóstolsz majd,annál nagyobb lesz az esélye egy vadiúj trónkövetelőnek!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges
BÁRKI regisztráció NÉLKÜL IS tud vásárolni.
Első vásárlását követően létrehozzuk fiókját, ahol követheti rendeléseit, hozzászólhat a termékekhez, valamint jelentős kedvezményt adunk.
Ám ha már vásárolt tőlünk akkor Bejárat itt (olcsóbb!)
pipák - filter - tömködő - gyújtó - tisztító - hamus - tartó - táska - dohánytartó - flaska - kés